ACTIVE CONSULT – Accounting & Tax

Accounting & Tax Consulting, Staff Leasing , Business Solutions

 • Винаги правилни решения !

  www.activeconsult.net
  office@activeconsult.net
  Phone: +359 2 974-33-32
  Mobile: +359 895 10-18-18
  Address: 133 Tzarigradsko shose Blvd., Sofia, Bulgaria

 • Търсене по категория или дума ?

 • Последни публикации:

Краен срок за декларации за земеделски земи

Posted by Active Consult Ltd. - Accounting & Tax в 23/07/2013

2

Във връзка с предстоящото сключване на споразумения за ползване на земеделска земя за стопанската 2013-2014 г., собствениците могат да подадат декларация по образец до 31 юли 2013 г., лично или чрез упълномощено лице, в общинските служби по земеделие и храни, по местонахождение на имотите. В декларациите се посочват формата на стопанисване и начина на трайно ползване на всеки един от имотите и формата на тяхното стопанисване. Собствениците, които не желаят имотите им да бъдат включени в споразумение, изрично посочат това обстоятелство в декларацията. Всеки един от съсобствениците може да подаде декларация, която е валидна за всички останали съсобственици.

Ползвателите на земеделски земи, които желаят да участват в споразумение, подават заявление за участие в споразумение лично или чрез пълномощник. В заявлението се посочват имотите и правното основание за ползването им, съгласно регистрираните в общинските служби по земеделие договори. В случаите, в които ползвателят на земеделски земи не подаде заявление се счита, че той ще обработва ползваните от него имоти в реални граници.

Напомняме, че споразумението за ползване представлява правно основание при заявяване за подпомагане на единица площ.
Електронни образци на заявления и декларации могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на МЗХ – http://www.mzh.government.bg, секция “Поземлени отношения и комасация” или от електронните страници на Областни дирекции „Земеделие”. Служителите от общинските служби по земеделие са на разположение за допълнителни разяснения. Декларациите и заявленията могат да бъдат изпратени и по пощата до съответната общинска служба по земеделие, като пощенското клеймо не трябва да е с дата, по-късна от 31 юли 2013 г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

 
%d блогъра харесват това: