ACTIVE CONSULT – Accounting & Tax

Accounting & Tax Consulting, Staff Leasing , Business Solutions

Петър Чобанов е разпоредил 20% съкращения в Националната агенция по приходите (НАП)

Posted by Active Consult Ltd. - Accounting & Tax на 05/02/2014

sm_fired_0

Министърът на финансите Петър Чобанов е разпоредил 20% съкращения в Националната агенция по приходите (НАП). Това стана ясно на днешното редовно заседание на Министерски съвет, предаде bTV. Чобанов е поставил задача пред изпълнителния директор на приходната администрация да засили контролните функции с ресурса, който ще бъде спестен с оптимизацията.

Финансовият министър обясни още, че през януари приходите от данъците на НАП са по-големи от същия месец миналата година, а дефицитът е по-нисък, но не посочи конкретни числа. Според него при нормални обстоятелства актуализация на бюджета не се очаква.

Петър Чобанов обяви, че общото неизпълнение на приходите е под 200 млн. лева и в това число няма грешка. „На неизпълнението на данъчните приходи се отразяват няколко неща. Първо, през 2013 година възстановените средства по отменени неправилно наложени актове от данъчната администрация са в размер на 150 млн. лева, това са актове издадени през предходните години. Следващият фактор, който влияе на неизпълнението на данъчните приходи, са 90 млн. лева лихви за невнесени данъци в срок, които до 2012 година се отчитат като данъчни приходи, но през 2013 година се отчитат като неданъчни приходи“, обясни той.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: