ACTIVE CONSULT – Accounting & Tax

Accounting & Tax Consulting, Staff Leasing , Business Solutions

Човекът с най-големите приходи за 2013 година

Posted by Active Consult Ltd. - Accounting & Tax на 19/12/2013

s_traning-320-7d3d8aef93

Американският бизнесмен Уорън Бъфет, оглави списъка на най-успешните милиардери, след като през 2013 година е получил най-голям доход, сочи изследване на швейцарската банка UBS и международната анализаторска компания Wealth-X.

Според съобщение на американското издание Маркет Уоч 83-годишният шеф на инвестиционния холдинг Berkshire Hathaway е спечелил през отминаващата година 12,7 милиарда долара. През януари тази година състоянието на Бъфет, който бе наречен Оракула от Омаха за невероятния си нюх към пазара и безпогрешните си икономически прогнози, бе оценено на 46,4 милиарда долара, а през декември то вече е нараснало до 59,1 милиард долара. Това означава, че състоянието на Бъфет всеки ден се е увеличавало средно с 37 милиона долара. При все това Бъфет продължава да е на второ място в класацията на най-богатите хора на планетата, оглавявана от председателя на съвета на директорите на Microsoft Бил Гейтс, който разполага със състояние от 72,6 милиарда долар. През тази година основателят на софтуерния гигант е увеличил капитала си с 11,5 милиарда долара.

Трети в класацията на най-успешните милиардери за годината е хазартният магнат от САЩ Шелдън Аделсън, който е забогатял през 2013 година с още 11,4 милиарда долара.

След него се нарежда основателят и изпълнителен директор на най-голямата в света компания за онлайн търговия Amazon Марк Цукърбърг (10,5 милиарда долара.

Създателите на интернет търсачката Google Сергей Брин и Лари Пейдж си делят седмо и осмо място със спечелени за една година по 9,3 милиарда долара.

Освен американците в десетката най-успешни бизнесмени в света тази година влизат основателят и президент на японската компания Softbank Масайоши Сон и един от най-богатите китайци, хазартният магнат Луи Че Ву. Те са спечелили съответно 10,3 и 8,3 милиарда долара, заемайки шесто и девето място в класацията.

На последно място в десетката е американският инвеститор Карл Айкан, който е увеличил благосъстоянието си със 7,2 милиарда долара.

Общо сега в света има 2170 милиардери, чийто общ капитал е 6,5 трилиона долара.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: