ACTIVE CONSULT – Accounting & Tax

Accounting & Tax Consulting, Staff Leasing , Business Solutions

 • Винаги правилни решения !

  www.activeconsult.net
  office@activeconsult.net
  Phone: +359 2 974-33-32
  Mobile: +359 895 10-18-18
  Address: 133 Tzarigradsko shose Blvd., Sofia, Bulgaria

 • Търсене по категория или дума ?

 • Последни публикации:

Искате по-висока заплата? Вижте какво си мисли шефът ви.

Posted by Active Consult Ltd. - Accounting & Tax в 14/05/2013

off-hour_work

В кариерата на всеки от нас идва момент, в който се чувстваме достатъчно опитни и напреднали в работата си, за да поискаме по-висока заплата. Изправяйки се пред шефа си, всеки от нас се чуди какъв би бил неговият отговор. Business Insider ни помага да разберем това, като разкрива някои от мислите, които нахлуват в главата му.

1. Трябва ли да се притеснявам за загубата на този човек? Шефът ви си мисли, че подтекстът на подобен въпрос може да е „напускам, ако не ми вдигне заплатата“. Дори и действително да нямате подобни намерения, тази мисъл със сигурност минава през главата на вашия шеф.  С подобен въпрос попадате в графата „потенциално напускащ служител“.

2. Заслужава ли исканото повишение? Може да сте блестящ служител, но ако исканото повишение надхвърля разумните граници, много вероятно е да получите отказ. Уверете се,  вашият труд действително е подценен, преди да поискате по-голяма заплата.

3.  Имам ли бюджет, за да отговоря на това искане? Дори и шефът ви да реши, че молбата ви е целесъобразна, той може да не разполага с нужните пари, за да си го позволи. Не задавайте подобен въпрос в труден за компанията момент.

4. Как увеличението кореспондира със заплатите в компанията? Ако увеличението, което искате, ще вдигне заплащането ви значително над средното за компанията, трудно ще го оправдаете.

5. Какво ще се случи, ако откажа? Този въпрос не спира да се върти в главата на вашия шеф. Той се чуди дали вече имате предложение за по-добре платена работа и ако ви откаже увеличение, ще си тръгнете. Или нямате друга алтернатива, и ако не коригира заплатата ви, ще продължите да работите за компанията.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

 
%d блогъра харесват това: