ACTIVE CONSULT – Accounting & Tax

Accounting & Tax Consulting, Staff Leasing , Business Solutions

 • Винаги правилни решения !

  www.activeconsult.net
  office@activeconsult.net
  Phone: +359 2 974-33-32
  Mobile: +359 895 10-18-18
  Address: 133 Tzarigradsko shose Blvd., Sofia, Bulgaria

 • Търсене по категория или дума ?

 • Последни публикации:

11 малко известни услуги на Google.

Posted by Active Consult Ltd. - Accounting & Tax в 20/03/2013

download

Google остава най-известна с ненадминатата си услуга за интернет търсене и с операционната система Android. Технологичният гигант обаче предлага и други продукти, които убягват на масовото внимание, а са много любопитни. Това посочват авторите на Business Insider. Те изброяват следните интересни и достъпни за всеки потребител с интернет връзка на планетата:

– Google Mars. Също като Google Earth, само че позволява да изследваш виртуално не Земята, а Марс.

– Google Scholar. Търсачка за научни публикации. Обемът от данни в нея е широк. Дава достъп до статии, тези, книги, откъси и съдебни становища, написани от академици, професионални организации в САЩ, онлайн хранилища на данни, университети и сайтове.

– Google Art Project. Сайт, предлагащ виртуална разходка в известни музеи и художествени галерии по света, също както Google Street View показва улиците на градове по света.

– Google Transliterate – услуга, която позволява на потребителите да пишат на чужд език.

– Build with Chrome. Това е партньорство между Google Австралия и Lego. Проектът има идея да покаже как интернет браузърът на Google може да показва 3D изображения. Освен това потребителите могат да изграждат и собствени 3D лего фигурки.

– Google Think. Сайт за рекламисти и други творци, в който те могат да прочетат съвети и прозрения от бранша.

– Power Searching с Google. Опция за подобряване на уменията за търсене в интернет на потребителите. Експерти на Google дават полезни съвети как по-добре може да се навигира търсенето в сайта, за да открие човек точно това, което желае.

– Schemer. Това пък е мрежа, която позволява на хората да планират срещите с приятелите си. Услугата работи особено добре в гъстонаселени градове.

– Google Sound Search е услуга, подобна на Shazam. Показва името на песента, която върви в ефир в момента, както и кой я изпълнява.

– Google Moderator. Отворен форум за дискусии по теми, с въпроси за споделяне на идеи. Модераторите помагат на всеки да получава обратна връзка по въпроса си.

– encrypted.google.com е по-сигурен и защитен начин да се търси в мрежата. Използва механизъм за електронно търсене, с който работят и банките в интернет защитата. Източник: Мениджър

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

 
%d блогъра харесват това: