ACTIVE CONSULT – Accounting & Tax

Accounting & Tax Consulting, Staff Leasing , Business Solutions

 • Винаги правилни решения !

  www.activeconsult.net
  office@activeconsult.net
  Phone: +359 2 974-33-32
  Mobile: +359 895 10-18-18
  Address: 133 Tzarigradsko shose Blvd., Sofia, Bulgaria

 • Търсене по категория или дума ?

 • Последни публикации:

Изследване: България на първо място по бизнес климат в Европа за 2012 г.

Posted by Active Consult Ltd. - Accounting & Tax в 14/02/2012

Картата показва страните, членуващи в EurochambersБългария е посочена на първо място в Европа по състояние на бизнес климата за 2012 г. в изследване на Eurochambers – европейската асоциация на търговско-промишлените палати и най-представителната организация на бизнеса на Стария континент.

Изследването се базира на анкети сред членовете на асоциацията, които споделят очакванията си за развитието на техния бизнес. След нас, по показател бизнес климат се подреждат Швеция,Турция, Румъния, Белгия, Малта и Великобритания. Държавите с най-лош бизнес климат според изследването са Гърция, Дания, Австрия, Испания и Португалия.

Позитивните очаквания за развитие на бизнеса в България през 2012 г. са 48,2 процентни пункта за индустриалния сектор и 46,9 процентни пункта за сектора на услугите. Постигнатият успех от нашата страна е на фона на значителното влошаване на общия показател в Европа.

По показателя „Оочаквания за общ оборот“ (Total Turnover Expectations) страната ни се нарежда на трето място в класацията след Полша и Турция. По-надолу в класацията са Белгия, Естония и Швеция. В дъното на рейтинга по този показател са Гърция, Унгария, Кипър, Испания и Чехия.

Страната ни излиза на трето място и по показателя „Очаквания за вътрешни продажби“ (Domestic Sales Expectations). Преди нас са Турция и Полша, а след нас – Белгия, Румъния и Швеция. Страните с най-нисък рейтинг по този показател са  са Гърция, Португалия, Испания, Чехия и Великобритания.

По показателя „Очаквания за експорт“ (Export Sales Expectations) България се нарежда на второ място след Португалия. След нас остават Турция, Гърция, Естония, Полша и Дания. В дъното на тази класация са Унгария, Чехия, Великобритания, Кипър и Хърватска.

По показателя „Очаквания за състоянието на заетостта“ (Employment Expectations) сме на четвърто място след Турция, Белгия и Естония. След нас са Полша, Малта и Франция, а в най-лоша ситуация са Гърция, Испания, Кипър, Португалия, Чехия и Италия.

По показател „Очаквания за инвестиции“ сме трети, като лидер тук е Турция, следвана от Полша. След нашата страна се нареждат Румъния, Естония, Малта и Белгия. Най-лошо представящи се държави по този показател са Гърция, Испания, Португалия, Чехия и Хърватска, сочи изследването на Еurochambers.

сп.Менаджер

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

 
%d блогъра харесват това: